Egy isteni olasz sütemény: Zeppola di San Giuseppe
Ciao!
Holnap Apák napja és Szent József nap is.
Olaszul: Domani è la Festa del papà e San Giuseppe.
Innen jön, hogy e nap tipikus olasz édessége a Zeppola di San Giuseppe.
Mi is ez a sütemény?
A képviselőfánk alapanyagaira van szükségünk. Elkészítjük a tésztát, csak köröket formázunk belőle. (Lásd alább a képeken.)
Kisütjük őket sütőben vagy olajban és telis tele töltjük krémmel.
Ne gondoljátok, hogy a különbség csak az alakban rejlik. Mivel több tésztát használunk egy „Zeppola” elkészítéséhez, mint a képviselőfánknál, az íze is változik. ISTENI!!!
Hogy reálisabbá tegyem, íme néhány kép az elkészítés menetéről:
Néhány tanulnivaló szó:
la festa [lá fesztá] – ünnep
papà [pápá] – apu (ügyelj arra, hogy a hangsúly a szó végén van!)
san [szán] – szent
Giuseppe [dzsuzeppe] – József
domani [dománi] – holnap
zeppola [dzeppolá] – egyfajta fánk
al forno [ál forno] – sütőben
Meg szeretnél tanulni olaszul? Akkor iratkozz fel a hírlevelemre a Főoldalon! Ingyenes olasz nyelvleckékben és sok más érdekességben lesz részed.
Kövesd az OlaszOnline-t a Facebook-on!
És Iratkozz fel a YouTube csatornámra, hogy elsőként értesülj feltöltéseimről!
Ha tetszik lájkolj minket!
Buon appetito! / Jó étvágyat!
Tímea és Antonio